كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 11: There's No Comparison · لا مجال للمقارنة

Reading & Conversation: Vision 2030 – Building a Brighter Future · القراءة والمحادثة: رؤية 2030

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 11: There's No Comparison · لا مجال للمقارنة · Lesson 11-3 · الفصل الدراسي الثاني

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Reading about positive changes Vision 2030 will bring; a conversation comparing laptops and desktops.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

natural resources: موارد طبيعية
potential: إمكانات
ambition: طموح
investors: مستثمرون
strategic position: موقع استراتيجي
hub: محور/مركز
telecommunications: الاتصالات
non-profit organizations: منظمات غير ربحية
convenient: مناسب/مريح

أسئلة الدرس (12 سؤالًا) · Questions

  1. Which are natural resources of Saudi Arabia mentioned in the text?
    Answer: oil, gold, phosphate and uranium
  2. What is more important than natural resources, according to the text?
    Answer: the strength, potential and ambition of its people
  3. What kind of society does the Kingdom have?
    Answer: a family-oriented, Islamic society
  4. What will there be more of in different areas?
    Answer: libraries, galleries and museums
  5. What will attract investors from other countries?
    Answer: quality services and facilities
  6. The Kingdom will become a hub that connects ____.
    Answer: Africa, Asia and Europe
  7. How will people benefit from technological development?
    Answer: It will be easier to communicate across the globe and access information.
  8. The educational system will meet the needs of the ____.
    Answer: job market
  9. What did Badr buy?
    Answer: a laptop
  10. Why does Badr like laptops?
    Answer: They're friendlier to use and cheaper, and you can use them anywhere.
  11. Why doesn't Ali like laptops?
    Answer: You have to recharge them all the time and their screen is smaller.
  12. A: "Hi, Sami! I haven't seen you for weeks. ____" B: "Well, I started a new job!"
    Answer: What's new?

دروس أخرى في Unit 11: There's No Comparison · لا مجال للمقارنة