كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 6: What Was It Like? · كيف كان؟

Unit 6 Vocabulary: Museums & Exhibits · المفردات: المتاحف والمعارض

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 6: What Was It Like? · كيف كان؟ · Lesson 6-1 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Museum words, kinds of technology, and asking for and giving opinions about past events.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

exhibit: معرض/معروض
admission: رسوم الدخول
discount: خصم
temporary: مؤقت
contemporary: معاصر
heritage: تراث
calligraphy: فن الخط
planetarium: قبة فلكية
navigation: الملاحة
aeronautics: علم الطيران
robotics: علم الروبوتات
vintage: قديم وكلاسيكي
dinosaur: ديناصور
astronaut: رائد فضاء

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. The money you pay to enter a museum is the ____.
    Answer: admission
  2. "Students free" and "Special discount for school groups" are examples of a ____.
    Answer: discount
  3. An exhibit that is open only for a short time is ____.
    Answer: temporary
  4. Art of today is ____ art.
    Answer: contemporary
  5. The art of beautiful writing is ____.
    Answer: calligraphy
  6. A place where you can "explore space with astronauts" is a ____.
    Answer: planetarium
  7. Learning how sailors traveled the oceans is about ____.
    Answer: navigation
  8. "Shake hands with a moving robot" is part of the ____ exhibit.
    Answer: robotics
  9. An old car collection is a ____ car collection.
    Answer: vintage
  10. Where can you see dinosaurs?
    Answer: at the Museum of Natural History
  11. Where can you learn about calligraphy?
    Answer: at the Islamic Heritage Museum
  12. "I went to the Science Museum." – "____"
    Answer: What was it like?
  13. "I was at home, so I missed the opening." – "____"
    Answer: That's too bad.
  14. A: "How was the pizza?" B: "It was ____! I want to order it again."
    Answer: out of this world

دروس أخرى في Unit 6: What Was It Like? · كيف كان؟