كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) › Unit 2: What Are They Making? · ماذا يصنعون؟

Unit 2 Vocabulary & Functions · مفردات ووظائف لغوية

الإنجليزية للصف الثاني المتوسط (Super Goal 2) · Unit 2: What Are They Making? · ماذا يصنعون؟ · Lesson 2-1 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Words about making films and TV programs, and expressions of approval and disapproval.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

director: المخرج
actor: الممثل
cameraman: المصوّر
crew: طاقم العمل
script: النص/السيناريو
scene: مشهد
stunt: حركة خطرة
stuntman: البديل في المشاهد الخطرة
documentary: فيلم وثائقي
episode: حلقة
location: موقع التصوير
studio: استوديو
martial arts: الفنون القتالية
ladder: سلّم

أسئلة الدرس (14 سؤالًا) · Questions

  1. The person who tells the actors what to do is the ____.
    Answer: director
  2. A person who does dangerous actions instead of an actor is a ____.
    Answer: stuntman
  3. A film that gives facts about real life (e.g. about dolphins) is a ____.
    Answer: documentary
  4. I missed last night's ____ of my favorite TV series, so I'll watch it online.
    Answer: episode
  5. The written words of a film or play are the ____.
    Answer: script
  6. All the people who work together to make a film are the ____.
    Answer: crew
  7. They are filming on ____ in the desert, not in the studio.
    Answer: location
  8. Karate and kung fu are kinds of ____.
    Answer: martial arts
  9. Which expression shows approval?
    Answer: You're doing fine.
  10. Which expression shows disapproval?
    Answer: No, that's wrong.
  11. A: "Are the stunts dangerous?" B: "____ They're very safe."
    Answer: Not at all.
  12. I don't need a stuntman. I'm doing all the stunts by ____.
    Answer: myself
  13. The soup smells good, but it ____ terrible.
    Answer: tastes
  14. "Help! He's breaking my ____." (something you climb)
    Answer: ladder

دروس أخرى في Unit 2: What Are They Making? · ماذا يصنعون؟