كل الدروس
الرئيسية › الدروس › الإنجليزية للصف الثالث المتوسط (Super Goal 3) › Unit 4: What Do I Need to Buy? · ماذا أحتاج أن أشتري؟

Reading & Real Talk: Foods from the Americas · القراءة والمحادثة: أطعمة من الأمريكتين

الإنجليزية للصف الثالث المتوسط (Super Goal 3) · Unit 4: What Do I Need to Buy? · ماذا أحتاج أن أشتري؟ · Lesson 4-3 · الفصل الدراسي الأول

العب هذا الدرس

Lesson idea · فكرة الدرس

Read about foods that came from the Americas such as potatoes, corn, tomatoes and chocolate, and use expressions for making and responding to offers.

Key points · أهم النقاط

Vocabulary · المفردات

native to: أصله من
spread (v.): انتشر
crop: محصول
corn: ذرة
potato: بطاطس
tomato: طماطم
Do you need any help?: هل تحتاج مساعدة؟
Would you like some more?: هل تريد المزيد؟
I've had more than enough: أكلت أكثر من كفايتي
Everything's under control: كل شيء تحت السيطرة

أسئلة الدرس (12 سؤالًا) · Questions

  1. Potatoes are ____ South America; they first grew there.
    Answer: native to
  2. Chocolate is made from cacao, a ____ that first grew in the Americas.
    Answer: crop
  3. Over the centuries, these foods ____ to Europe, Asia and Africa.
    Answer: spread
  4. Host: "Would you like some more rice?" Guest: "No, thank you. I've had ____."
    Answer: more than enough
  5. "Do you need any help in the kitchen?" – "No, thanks. Everything's under ____."
    Answer: control
  6. "Do you need any help?" – "Yes, please. Could you ____ the table?"
    Answer: set
  7. "The food smells great!" – "Thanks! I ____ wait to eat it."
    Answer: can't
  8. Popcorn is made from ____.
    Answer: corn
  9. Ketchup is made mainly from ____, which came from the Americas.
    Answer: tomatoes
  10. A recipe usually has two parts: the ____ and the instructions.
    Answer: ingredients
  11. When you write your favorite recipe, the instructions should be in ____ order.
    Answer: the correct
  12. "Would you like some more salad?" – "____, thanks. It's delicious."
    Answer: Yes, please

دروس أخرى في Unit 4: What Do I Need to Buy? · ماذا أحتاج أن أشتري؟